Desestimem el valor transformador de les paraules. Les organitzacions necessiten relat cada vegada que fan balanç i projecten la visió del període següent. 

Si no hi ha conte, no hi ha història; i en absència d’aquesta, el personal crea en el present la que descriu millor el seu estat. Amb el risc que comporta deixar en mans del moment en què es viu, el disseny del futur que es vol viure.

És hora d’escriure ara els missatges evocadors del demà. Si els anunciem, els repetim i els escenifiquem amb comportaments aliniats amb les paraules, aconseguirem generar en el present dinàmiques virtuoses que acceleraran la visió.

L’origen:

Cada dia les persones, i també les empreses, necessiten un bany d’elogis per augmentar-ne l’autoestima; paraules de gratitud, missatges de compromís, pragmatisme, realisme, optimisme; un llenguatge orientat a l’excel·lència, que renunciï a la mediocritat, que faci extraordinàries les persones que hi col·laboren, que, a la vegada, creïn missatges provocadors, originals, esperonadors, potents.

La pràctica:

De la mateixa manera que el comportament de les persones es pot gestionar i escollir aquells que facilitaran l’execució dels objectius i esbandir els que el frenarien, podem preveure i elaborar una comunicació de qualitat, que ens impliqui, que ens millori, que ens renovi la voluntat de fer possible l’execució de l’estratègia de la companyia. 

Implementar el feedback com a eina d’innovació personal, orientada a millorar el rendiment de l’equip, l’eficiència del processos i la pervivència de les relacions.

L’aprenentatge:

L’avaluació contínua del sistema, la voluntat de mantenir-lo viu i dinàmic en el temps, la revisió constant de les ineficiències i el reforç de les conductes exitoses amb la voluntat d’orbitar en un cercle virtuós que premiï el treball en equip, la flexibilitat, la capacitat d’adaptar-se al moment, la plasticitat, l’empoderament. 

SEREM EL QUE HAGUEM ESTAT CAPAÇOS DE CREAR JUNTS